Як у Харкові відсвяткують 8 березня. Напередодні Міжнародного жіночого дня торгові ряди потопають у квітах , на вулицях і в метро з'явилися сотні стихійних торговців. З'ясували , у скільки обійдеться святковий букет для дам і які розваги готують в місті до свята.

Напередодні Міжнародного жіночого дня торгові ряди потопають у квітах, на вулицях і в метро з'явилися сотні стихійних торговців. З'ясували, у скільки обійдеться святковий букет для дам і які розваги готують в місті до свята.

Вчора на квіткових рядах Центрального ринку за тюльпани просили 8-12 грн, троянду - 15-50 грн, гілочка альстремерії, хризантеми - 15 грн, стільки ж ірис, яким пропонують доповнити букет. Вартість квіткових кошиків стартувала від від 80 грн. Попитом користуються і квіти в горщиках, які потім можна пересадити : за гіацинт просять 20 грн, хризантему - 45, орхідею - від 100. Дешевше квіти можна знайти на оптовій базі біля річки Лопань. Тут багато квіткарів торгують прямо з автомобілів, за тюльпан просять 5-8 грн, розміром трохи менше можна знайти навіть за 4, гіацинт в горщику - 13, нарцис - 4-5, троянди - від 10. Особливо торговці розхвалюють голландські квіти, запевняючи, що троянди за 25 грн і тюльпани незвичайної форми і кольору за червонець простоять цілих два тижні. Завтра ціни на квіти обіцяють не підвищувати.

ДЕ ВІДЗНАЧАТЬ. Завтра парк Горького запрошує на свято Diva ' s Day, який розпочнеться опівдні. У цей день на головній сцені парку виступатимуть вокальні, джазові колективи та клуб латиноамериканських танців. Дівчата зможуть взяти участь у розважальній конкурсній програмі « Спортсменка, активістка і просто красуня», переможниць змагань чекають призи. На середньовічної площі встановлять конструкцію з квітами і хмарами з картону, на яких діти зможуть залишити побажання мамам, бабусям і сестрам. У розважальному центрі влаштують лялькову виставу та майстер- клас з виготовлення ляльок- мотанок, де малюкам запропонують своїми руками зробити подарунки. У ретро -парку для відвідувачів старшого покоління виступить вокальний ансамбль. Завершить святкування вечірня дискотека.

Сміливих панянок звуть відзначити свято нестандартно і зіграти в пейнтбол. «Ми пропонуємо відмінно провести час в компанії хлопців, чоловіків, друзів. Вас чекає святкова атмосфера, фонова музика, чай і кава всім гравцям, теплі альтанки, справжній бойовий дух, цікаві місії та розіграш подарунків », - зазивають в одному з пейнтбольних клубів міста. Дамам обіцяють 50 -відсоткову знижку на гру ( вартість участі - 45 грн) і все необхідне : рушниця, бронежилет, маску, куртку, штани та супровід інструктора.

Тим, хто цікавиться мистецтвом, можна відправитися до галереї «Мистецтво Слобожанщини» ( Держпром, 4 - й під'їзд) на арт -проект «Материнство ». В експозиції представлені скульптура, живопис, графіка, авторська лялька і фотографія, роботи авторів з України та Росії присвячені темі материнства. Виставка працює сьогодні і з вівторка по суботу з 11:00 до 19:00.

КІНО. Романтики вирішили не обмежуватися квітами та букетами, тому здивують дівчат вечерею і переглядом кіно на даху. Організатор свят Євген Парфьонов, який минулого року зареєстрував авторське право на « небесні » побачення, розповів нам, що до 8 Березня творча команда спеціально підготувала майданчик на даху будинку по вул. Культури. Тут встановили подіум, столик та стільці, створили кінотеатр під відкритим небом, повісили гамак, а художники розписали бетон кумедними малюнками. «З цього даху відкривається приголомшливий вид на місто. Один хлопець навіть зробить своїй дівчині пропозицію руки і серця », - розповів нам Парфьонов. Правда, незвичайне побачення спустошить гаманець мінімум на 500 грн.